11 steder i sør og øst som du bør besøke i sommer!

Publisert av: audun.westad Publisert: 10. juli 2023
Oppdatert: 10. juli 2023
Lesetid: ca. 4 min

Vi som bor sør og øst i Oslo er som Osloborgere flest: Vi trives ute i de fine grøntområdene byen vår har å tilby. Her lufter vi både dyr, barn og tanker og det er en naturlig del av hverdagen.

Dessverre ligger mange av disse flotte områdene som skjulte perler i bydelene våre. Ikke fordi de er vanskelig å finne eller blir lite brukt; De ligger der som skatter ikke folkene utenfor våre bydelsgrenser vet om. Og det er ikke så rart, egentlig. Om en leser hyggelig saker i sommersaker i avisene eller googler seg rundt for å finne inspirasjon til parker og grøntområder i Oslo så leder så og si alle svar oss til bydelene St.Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka, Frogner og sentrum. En eller annen eksotisk Oslofjordøy kommer av og til med på listene også. Og det er fullt fortjent sånn i og for seg at disse områdene trekkes frem, men hva gjør det med oss når ingen slike google-søk eller hyggelige agurknytt-saker i avisene tar oss til Oslo sør og øst?

For å hjelpe på med inspirasjon til hvor en kan gå og oppleve rekreasjon så har vi snakket med SVere i øst og sør for å få de beste turtipsene. Listen passer for deg enten vil gå alene i stillhet, gå på stolpejakt med naboen, sykle sammen med en kollega, nyte utsikten med barna eller spille Pokemon GO med kjæresten. Listen er ikke rangert eller utfyllende, til det fikk vi for mange innspill. Men vi anbefaler deg å ta flere turer i Oslo øst og sør i sommer – kanskje finner du en ny favorittplass å gå?

 1. Holmliaparken
 2. Grorudparken
 3. Ljanselva (fra Mortensrud/Lofsrud til Hauketo)
 4. Lillomarka
 5. Grønliåsen
 6. Lutvann
 7. Mastemyrås
 8. Bredtvetskogen
 9. Søndre Aas Gård
 10. Steinbruvann
 11. Østmarkkapellet

Er du enig med oss i SV om at grøntområdene skal tas vare på og videreutvikles? Da vil like at i Oslo SVs program finner du følgende om grøntområder:

Plasseringen mellom Marka og fjorden gjør Oslo til en unik hovedstad med rik tilgang til friluftsliv og naturopplevelser for hele befolkningen. Oslo SV mener det er avgjørende å ta vare på den rike naturen vår – som er selve friluftslivets grunnlag. Oslo SV vil prioritere opplæring i friluftsliv for barn og unge, samt underrepresenterte grupper. Økt deltakelse i friluftsliv er viktig for fysisk, sosial og mental folkehelse. Friluftslivsaktiviteter må utføres og legges til rette for slik at naturområdene og deres mangfold ikke trues. Osloborgere skal nyte godt av de flotte naturomgivelsene vi har i kommunen vår. Derfor vil Oslo SV i kommende periode etablere et sammenhengende turveinett i Oslo, grøntkorridorer og flere grøntområder i hele byen, og ta strandområdene tilbake til folket. Særlig badeområdene har blitt svært populære – og SV ønsker å styrke denne utviklingen – ved at det etableres flere friområder for rekreasjon, parkliv, lek og bading. 

Oslo SV vil: